mandag 1. april 2013

Spåtind Hotell

Spåtind Hotell ligger i Oppland fylke, på vestsiden av Spåtind, Synnfjells høyeste topp. Det drives av den svenske OL-seileren Fredrik Lööf og kona Maj-Elin Storeide. De er synlig tilstede i den daglige driften, serviceinnstilte og blide! Det er flotte langrennsløyper, to slalåmbakker med heiser og en akebakke for kjelke/akebrett rett utenfor inngangsdøra. Det er også et lekerom og et slitt bordtennisbord i kjelleren, og boblebad/sauna som jeg ikke testet.

Sønnen min (12 år) og jeg tilbrakte 2 påskenetter med fullpensjon på hotellet. Vi fikk et lyst rom med flott utsikt over vann, fjell og den minste slalåmbakken. Det var ubehagelig varmt da vi ankom, og med vinduer ut mot sola var det bare å skru av varmeovnen og ha vinduet på gløtt både dag og natt. Rommet var spartansk innredet, med to (ikke så gode) stoler og et bord, to enkle senger som sto inntil hverandre, en liten kommode og et stativ til å henge klær på. Badet var lite, noe slitt og ganske mørkt, med et greit dusjhjørne.  Det er tydelig at det ikke er lagt opp til at gjestene skal tilbringe mye tid på rommene.

I resepsjonsområdet er det sofaer, stoler og bord, et lite butikkhjørne med godis, klær og skismørning, og trapp ned til barområde, peisstue, og underholdningslokale, der det var levende musikk flere ganger i påsken. Matsalen ligger rett innenfor resepsjonen. Den er romslig, har store vinduer og mye lys, men var til tider ubehagelig varm pga sola som sto inn vinduene hele dagen. Her spiser både hotellets gjester og folk som bare kommer for matens skyld.

Med fullpensjon fikk vi selvsagt både frokost, lunsj og middag. Det var kalde og varme retter til alle måltidene, godt utvalg og god mat. Frokost ble servert klokka 8.30 alle dager. Det var noe sent for min del, siden jeg våkner ca 6.30 uansett om det er ferie eller hverdag. Heldigvis kunne jeg tasse ned i resepsjonen for å hente meg kaffe. Lunsjen ble servert fra ca klokka 12 til 15, og middag fra klokka 18.30. Middagsserveringen bar noe preg av at det var første påskerushdag den første kvelden, og det var litt for få folk på jobb. Maten var for øvrig god, og vi led ingen nød selv om vi måtte vente litt på drikket. De to påfølgende kveldene var de flere servitører, og vi fikk et bedre inntrykk.

I resepsjonen har de kart over løypenettet i området. Dette ligger også på skisporet.no. Vi gikk et par fine runder som tok oss mellom 1 og 2 timer. Passe langt for Kvikklunsjstopp underveis. Hotellet har dessuten prepperom med smørebord. Planen var å testet slalåmbakkene, men dette ble ikke noe av. Heiskort og leie av utstyr var dog ikke avskrekkende dyrt, faktisk mye billigere enn jeg forventet. Ved 3 netters overnatting er heiskort inkludert. Man kan også leie kjelker (snowracere) for 50 kroner pr dag.

Jeg vil absolutt anbefale Spåtind Hotell. Flott beliggenhet, god mat og blide folk! For de som er glad i stå slalåm, men kanskje ikke er verdensmestere (for bakkene er ganske små), er dette et supert lite hotell å feriere på! For de som ikke er så glad i nedoverski, men gjerne går timesvis bortover er det også perfekt.

Etter det jeg kunne se er ikke hotellet spesielt handicapvennlig, men dette kan vertsskapet svare bedre på hvis noen lurer.

Det er tillatt med hund på hotellet.

Vi hadde noen fine dager på Spåtind Hotell, men det ble litt kjedelig i lengden. Faktisk så kjedelig at vi forkortet oppholdet med én natt. Etter middag var det lite å finne på om man ikke ville høre på musikken eller sitte i resepsjons-/barområdet, og det hadde faktisk gjort seg med en liten tv på rommet. Noen av oss er jo så gamle at vi følger med på påskekrimmen! Det var mest småbarnsfamilier og pensjonister som bodde på hotellet, men i bakkene var det masse folk fra hyttegrendene i området.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar